Kontakt telefon +387 35 556 084

Putanja

Vi ste na: Početna - Usluge - Građevinska limarija

GRAĐEVINSKA LIMARIJAČelični limovi

Slika 56

 

Montiramo limove od renomiranih proizvođača. Ravni limovi zaštićeni su poliester i plastisol premazima, a izrađeni su od visokokvalitetnog čelika. Imaju jedinstvenu višeslojnu strukturu veoma otpornu na mehanička oštećenja i atmosferske uticaje. Mogućnost lahke obrade i čvrstinu falcanih spojeva omogućava mekoća lima. Limovi su pogodni za pokrivanje krovova, oblaganje zidova i izradu različitih ukrasnih elemenata..


Trapezni limovi

Slika 57

Trapezno profilisani lim T-40x175 izrađen je od kvalitetnog čelika koji je presvučen sintetičkim presvlakama i zaštićen poliester bojom ili plastisolom. Ovaj lim predstavlja idealan materijal za pokrivanje objekata s tim da su posebno pogodni za pokrivanje hala gdje nalazi svoju najširu primjenu. Ovi trapezno profilisani limovi se koriste kao krovni, fasadni i stropni elementi. Jedna od najvažnijih karakteristika trapezno profilisanih limova je njegova izdržljivost pri velikim opterećenju. Montiraju se po željenim dužinama i imaju jednostavnu i brzu montažu.
Pored primjene kao jednostruki pokrov koristi se kao sendvič gdje sa kombinacijom dva profilisana lima "Z" profilima, izolacijom (stiropor ili mineralana vuna) i paro propusnom folijom dobije ekonomičan, jednostavan i dobro riješen krov-fasada. Trapezno profilisani lim T-40x175 nudimo sa i bez kondenzne folije. Kondenzna folija reguliše vlagu u prostoru. Sa tim se sprečava kapanje i šteta koja može nastati zbog kondenzacije vode na hladnom limu. Pored dobrih osobina absorpcija vode minimalno 700-900 g/m2 (zavisi od gramature tkanog tekstila) ovaj proizvod ima još sledeće prednosti:

- Dobru adheziju do lima, koja sa starenjem proizvoda ne smanjuje;
- Absorpciju zvuka;
- Toplotna izolacija;
- Gorljivost skladna sa normom DIN 4102 B1;
- Otpornost na bakterije.


Fasadni limovi

Slika 58

Montiramo fasadne limove renomiranih proizvođača. Limovi za fasade presvučeni su sintetičkim presvlakama i poliester bojom, izrađeni su od visokokvalitetnih čelika. Pored pocinčanog čeličnog bojenog lima, koristimo i aluminijske limove. Nakon izrade limenih fasadnih kalupa, u našim proizvodnim halama, u unutrašnjost se specijalnim ljepilom lijepi stiropor debljine 3cm i pod presom se vrši trajno fiksiranje. Tako pripremljene ploče se transportuju na mjesto montaže. Prije montaže na objektu se priprema podkonstrukcija od al. profila ili čeličnih cijevi i kao izolator se postavlja mineralna vuna. Na tako pripremljenu podlogu montiraju se fasadne ploče, tako da svi spojevi i zavrtnji ostaju sakriveni. Ovakve fasade zadovoljavaju statičke, građevinske, fizičke i ekološke zahtjeve. Jednostavno i brzo se montiraju, ekonomične su i estetski besprijekorne.


Crijepna ploča

Slika 59

Montiramo crijepne ploče renomiranih proizvođača. Crijepna ploča FC izrađuje se od kvalitetnog čelično-pocinčanog plastificiranog lima presvučenog sintetičkim presvlakama i zaštićenog poliester-plastisol bojom, a u primjeni su i aluminijski limovi. Ovakav profilisan lim pogodan je za pokrivanje stambenih objekata - privatnih stambenih kuća, gdje ima i najširu primjenu. Primjenom ovako profilisanih limova pratimo estetiku tradicionalno riješenog krova, a ujedno dobijamo moderan krov koji je jednostavan za održavanje. Debljine čeličnog pocinčanog plastificiranog lima su 0,50, 0,55 i 0,60 mm.


Galanterija

Slika 60

 


Montiramo galanteriju renomiranih proizvođača. To su limovi, krovni i fasadni paneli debljina od 1 do 10 cm te olovni limovi. U prodaji su odvodi, cijevi, oluci, koljena, kuke, šelne i snjegobrani u više dimenzija, materijala i boja, promjera od 6 do 12 cm, kao i ostala galanterija i alati za obradu lima. Pored limarske galanterije i alata nudimo i ostale alate i materijale za radove u građevinarstvu.
0 0